URBANO NAVODNJAVANJE

​Sve građevine u kojima danas boravi čovjek imaju neki oblik uređenja okoliša, kao što su: dvorišta, vrtovi, drvoredi, ukrasno grmlje, travnjaci, terase, prilazni putevi, šetnice… Takvo poboljšanje vanjskog izgleda doprinosi ugodnijem osjećaju za čovjeka. Voda je bitan izvor za rast i hranu svih biljnih vrsta, cvijeća i vrsta drveća kako bi se osigurala i održala kontinuirani rast, posebno tijekom toplijih mjeseci u godini.
 
Prilikom projektiranja sustava za navodnjavanje određujemo optimalno i najekonomičnije rješenje za svaku površinu, uzimajući u obzir potrebe biljke, klimatske parametre te dostupnost izvora vode i energije. Korištenjem sustava navodnjavanja značajno se smanjuje potrošnja vode.

​Za navodnjavanje navedenih površina koriste se sustavi:
– navodnjavanje kap po kap
– navodnjavanje rasprskivačima
– podzemno navodnjavanje.​

Za sustave kap po kap koristimo crijeva s integriranim kompenzirajućim kapaljkama, kontinuiranim sustavom za samočišćenje te anti-sifon mehanizmom što omogućuje i podzemno postavljanje. Ugrađene kapaljke su jedne od najnaprednijih na tržištu s vrlo velikom filtracijskom površinom što im osigurava dugovječnost.

Osim crijeva s integriranim kapajlkama koristimo i crijeva u koja se ubušuju kapaljke ovisno o potrebama biljke za vodom. U crijeva se ubušuju PCJ samokompenzirajuće kapaljke patentirane kako bi jednolično ispuštale vodu pri radnom tlaku što omogućuje ravnomjerno zalijevanje cijele površine bez obzira na nagib terena. Ugrađen turbonet sistem labirinta te samoispirući sistem sprječava začepljenje kapaljki.Navedene kapaljke također se koriste za mikronavodnjavanja lonaca za biljke. Emiteri vode su igle koje se zabodu u zonu korijena biljke čime se značajno štedi voda i povećava učinkovitost sustava.

Za navodnjavanje travnjaka najčešće se koriste sustavi s rasprskivačima. Rasprskivači s raznim protocima i dometima. Za manje površine češće se koriste statički rasprskivači, a za veće površine češća je upotreba dinamičkih rasprskivača.
Obzirom na zahtjeve kupaca kod navodnjavanja travnjaka nudimo i opciju bez korištenja rasprskivača u obliku podzemnog navodnjavnja. Za ovakav oblik navodnjavanja koriste se već spomenuta crijeva s kompenzirajućim kapaljkama koja se ugrade prije sijanja ili postavljanja travnjaka.

Svi navedeni sustavi navodnjavanja koriste se i za druge primjene kao što su: sportski tereni, golf tereni, farme, rekreacijski parkovi.

 

​​Kako bi navodnjavanje bilo optimizirano također provodimo i automatizaciju sustava pomoću programatora i hidrauličnih ventila. U sklopu automatizacije moguće je provesti i fertirigaciju ovisno o potrebama navodnjavanih kultura.

Korisnici sustava za navodnjavanje trebali bi brinuti i za kvalitetu vode koju koriste u svojim vrtovima i na svojim  travnjacima, zbog toga je potrebno uspostaviti sustav za pročišćavanje vode. Za pročišćavanje vode koristimo filtere od proizvođača posebno specijaliziranih za filtere.

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare